2018-2019 Ortaokul 5. Sınıf Matematik Müfredatı ve Kazanımları Tablosu

2018'in Eylül ayında 5. sınıfa başlayacak olan öğrenciler için 5. sınıf matematik müfredatını Millî Eğitim Bakanlığı Hazırladı. Biz de tc.soruvakti.com olarak öğrencilerin merakını gidermek ve hangi konulardan ders göreceklerini göstermek amacıyla aşağıdaki tabloyu hazırladık.

Matematik müfredatına baktığımızda öğrencilerin 6 ünitede 15 farklı konuyu öğreneceklerini fark ettik. 6 Ünite öğrencilerin için çok fazla değildir. Konular da ilkokul konularından biraz daha detaylıdır. Öğrencilerin bu derste fazla zorlanmayacaklarını düşünüyoruz.

Zorlanmamanın yolu da düzenli ders çalışmaktan geçer. Sınıfta dersi iyi dinleyen ve eve geldiğinde konu tekrar yapan öğrenci istese de başarısız olamaz.

1.Ünite
Doğal Sayılar
Doğal Sayılarla İşlemler

Bu üniteden elde edilecek kazanımlar: Bu sınıf seviyesinde öğrencilerin tam sayılı ve bileşik kesirleri anlamlandırmaları, dönüşüm yapmaları, payları veya paydaları eşit kesirleri, birinin paydası diğerinin paydasının katı olan kesirleri sıralamaları, bu kesirlerle toplama ve çıkarma işlemlerini yapmaları ve bu işlemleri anlamlandırmaları beklenmektedir.


2. Ünite
Kesirler 
Kesirlerle İşlemler


3. Ünite
 Ondalık Gösterim  
 Yüzdeler

4. Ünite

Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler

Üçgen ve Dörtgenler

5. Ünite
Veri Toplama ve Değerlendirme
Uzunluk ve Zaman Ölçme

6. Ünite

Alan Ölçme

Geometrik Cisimler

Bu üniteden elde edilecek kazanımlar: Bu öğrenme alanına ilişkin 5. sınıfta öğrencilerin doğru, doğru parçası ve ışın gibi temel geometrik kavramları açıklaması, göstermesi ve çizmesi hedeflenmiştir. Öğrencilerin ayrıca çokgenleri isimlendirmeleri ve temel elemanlarını tanımaları amaçlanmıştır. Bu seviyede dikdörtgen, paralelkenar, eşkenar dörtgen ve yamuğun temel özelliklerini anlamaya yönelik kazanımlara da yer verilmiştir. Uzunluk ölçme birimlerini tanıma, dönüştürme ve çokgenlerin çevre uzunlularını hesaplamaya yönelik kazanımlar yine bu seviyede yer almaktadır. Öğrencilerin 5. sınıfta dikdörtgenin alanını santimetrekare ve metrekare cinsinden hesaplamaları, dikdörtgenler prizmasını tanımaları, temel özelliklerini belirlemeleri, yüzey açınımı çizmeleri ve yüzey alanını hesaplamaları hedeflenmiştir.

 

Check Also

A Skin Cream That’s Proven To Work

Don’t act so surprised, Your Highness. You weren’t on any mercy mission this time. Several …