Online Test Çözme Nedir? Başarıya Katkı Sağlar mı?

İnternet üzerinden öğrencilerin ders çalışmasına yardımcı olan bir site bulunmaktadır. Ücretli olan sayılı sitelerin yanında ücretsiz bir şekilde öğrencilerin faydalanabilecekleri siteler de yer almaktadır. 

Okulda başarılı olmak isteyen binlerce öğrenci bu sitelere girerek derslerine katkı sağlamaya çalışmaktadırlar. Peki gerçekten de öğrenciler açısından bu sistemler faydalı mıdır? Öğrencilerin başarılarına katkı sağlıyorlar mı? Yoksa öğrencilere zarar mı veriyor? 

Bu yazımızda gerçekçi bir şekilde yukarıdaki soruları cevap vermeye çalışacağım. Öncelikle online test çözme sitelerinin okul başarısına katkı sağlayıp sağlamadığı üzerinde duralım. Lafı fazla dolandırmadan anlatayım. Söz konusu başarı tamamen öğrencinin karakteri ile alakalıdır. Hem ücretli hem de ücretsiz siteler faydalı bilgiler yer almaktadır. Ama her öğrenci bundan aynı şekilde faydalanamıyor. 

Bazı öğrencilerin dikkat süreleri çok kısadır. Bu öğrencilerin belli sitede bir saate yakın ders çalışması mümkün değildir. Bazı öğrenciler ise hedefe dayalıdırlar. Sayfadan almaları gereken bilgiyi aldıktan sonra ekranı kapatmayı bilmektedirler. 

İşte başarı bu iki farklı gruba göre değişmektedir. Yani ekran başında kendi farklı maceralar peşinde bulmayan öğrenciler başarılı diğerleri ise başarısız olmaktadır. Çok farklı sayfalara geçmemek için basit yapıya sahip olan tasarımları tercih etmek gerekir. 

Online Test Çözme Nedir?

Bir diğer önemli sorumuz ise online test çözmenin ne demek olduğu ile alakalıdır. Online ingilizce kökenli bir kelimedir. Ve 'internet üzerinden' anlamına gelmektedir. Online test çözmek ise internet üzerinden test çözmek, soru çözmek anlamına gelir. 

tc.soruvakti.com olarak öğrencilere ücretsiz bir şekilde test çözme imkanı sağlamaktayız. 

İnternette ders çalışmak genellikle soru çözmek veya konu çalışmakla gerçekleşmektedir. Online olarak ders çalışmanın okul başarısını arttırdığını rahatlıkla söylebiliriz. En az bir kelime bile öğrenmek yeterli olmaktadır. Ama eğer zaman çoğunlukla sanal oyunlara ayırılıyor ise öğrenme olmaz. 

Online test çözmek isteyen öğrencinin kendini sanal oyunlara karşı koruması gerekmektedir. Eğer zamanın çoğu oyun ve video izlemeye ayırılıyorsa başarı gelmez. 

Başarı emek ister, feragatlık ister. Başarmak için kendinizi sınırlamayı öğrenmelisiniz. 

 

 

Check Also

A Skin Cream That’s Proven To Work

Don’t act so surprised, Your Highness. You weren’t on any mercy mission this time. Several …