Online Test Ne Demek?

Bu yazımda en çok aranan kavramlardan birini anlatmaya çalışacağım. Çoğu bu kavramın ne olduğunu biliyor ancak internet dünyasına hergün yeni onbinlerce kişi katılıyor. Büyüyenler, bu alana ilgi duyanlar ve internet üzerinde ders çalışma düşüncesini yeni edinenler, online testin ne demek olduğunu öğrenmek ister.

Online ve test kelimeleri ingilizce kökenli kelimelerdir. Wikipedia üzerinde Online şöyle tanımlanıyor; bilgisayar sisteminde sunucuya bağlı ve çalışır durumda olma halidir.  Test kelimesinin tanımı da 'bir kişi ya da öbeğin bilgi birikimi ve diğer becerilerini ölçmeye yarayan araç' şeklinde geçmektedir. 

Bu durumda online test kavramı bir şeyin internete bağlı bir cihaz ile belli bir özelliğin olup olmadığını ölçme olarak tanımlanabilir. ölçüm yapmanın sanal halidir denilebilir.  Çok farklı sektörlerde bu kavram kullanılmaktadır. Mesela bankacılık sektöründe bireyin kredi almaya uygun olup olmadığını 'online test' ile öğrenilebilir. Eğitimde kullanımı daha yaygındır. 
Ders çalışmanın çok çeşitli yolları vardır. Defter-kalem-kitap kullanılarak yapılan çalışmalar kadar hayatımıza girmeye başlayan yeni bir kullanım biçimi online (çevrimiçi) çalışmaktır. Online test ise bir derstteki bilgi ve becerinin ne ölçüde sahip olup olmadığımızı ölçmeye yarar. Yalnız bunu internete bağlı bir cihaz ile yapmak zorundadır. Korona virüsünün hayatımızda etkili olduğu ve evde kalmak zorunda olduğumuz bu dönemde, ders öğrenmenin ve çalışmanın yolu online'dan geçmektedir. 

Check Also

A Skin Cream That’s Proven To Work

Don’t act so surprised, Your Highness. You weren’t on any mercy mission this time. Several …